Általános szerződési feltételek

 

Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) alkalmazása: Amennyiben a feltételeket egyértelmű írásos megegyezés alapján nem módosítják a felek, akkor a következő feltételek vonatkoznak az összes jelenlegi és jövőbeni szállításra és szolgáltatásra. A jelenlegi ÁSZF megtalálható a következő honlap címen: www.suzukiautosbolt.hu

 

1. Regisztráció A vásárlás előtt kérjük, regisztrálja adatait. A regisztrációt követően felhasználóneve és jelszava segítségével tud belépni. Az adatok helyességét jóváhagyás előtt ellenőrizheti, adatait módosíthatja. Az S-King Parts webshopban történő böngészéshez, a szöveges tartalmak vagy a termékek megtekintéséhez nem szükséges a regisztráció.

 

2. Megrendelés, árak  

a. A megrendelés elküldése írásbeli szerződésnek tekinthető, mely a megrendelő és az S-King Parts Kft. között magyar nyelven jött létre.

b. Az S-King Parts Kft. a már leadott megrendeléseket nyilvántartja, és azok a megrendelő számára bármikor hozzáférhetőek.

c. A Kosár gombra kattintva lehet az egyes termékeket a Kosárba betenni, de ez még nem jelent vásárlást. A Kosár véglegesítésével a megrendelés a Pénztárba kerül. A megrendelés jóváhagyása előtt a Kosár tartalma ellenőrizhető, módosítható, a megrendelés megszakítható. Egy adott megrendelés elküldött adatai a vásárlás véglegesítését követően már nem módosíthatók. Az S-King Parts web áruháza a megrendelésről visszaigazoló e-mailt küld.

d. A folyamatban lévő és a korábbi, lezárt megrendelések a Rendeléseim menüpont alatt követhetők.

e. Üzletben történő átvétel: amennyiben üzletünkben személyesen kívánja átvenni a megrendelt terméket, ezt a megrendeléstől számított 1 héten belül meg kell tennie Ennek lejárta után a megrendelést semmisnek tekintjük és a terméket újra eladásra kínáljuk.

f. A termékek mellett minden esetben fel van tüntetve a kedvezmény nélküli webshop ár.

g. A feltüntetett árak bruttó magyar forintban kifejezett árak. Ezen árak minden esetben tartalmazzák az ÁFA-t, de a házhozszállítás költségeit nem.

 

3. Garancia, szavatosság  

a. A megrendelés teljesítésekor, a kiszállítás időpontjában a megrendelő vagy átvevő köteles a csomag sértetlenségét ellenőrizni, majd az átvételi elismervényt aláírni. Ezt követően hiányosságokra vonatkozó reklamációkat nem áll módunkban elfogadni. A termékekkel kapcsolatos mennyiségi és/vagy minőségi kifogás esetén szállítónk a kifogásolt terméket visszaszállítja.

b. Az S-King Parts webshop fenntartja az árváltoztatás jogát, valamint rajtunk kívülálló hibákért - legyen az nyomdai vagy technikai, felelősséget nem vállalunk. Az S-King Parts webshop fenntartja a jogot az akciók előzetes figyelmeztetés nélküli megszüntetésére.

c. Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor az online megtalálható az S-King Parts weboldalon és a webshopban.

d. S-King Parts webshop oldalon található termékek jellemzően raktáron vannak. Az aktuális készletinformációk minden termék mellet megjelennek. Amennyiben a megrendelés után mégis kiderül, hogy a termék nincs raktáron, az S-King Parts webshop felveszi a vásárlóval a kapcsolatot, és a megrendelés módosulhat, vagy az esetlegesen előre kifizetett összeget visszatérítjük. Az ebből adódó mindennemű kártérítést elutasítjuk.

e. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

 

4. Házhozszállítás A megrendeléseket Magyarország egész területén házhoz szállítjuk, a megrendelés során megadott címre. Kizárólag belföldi megrendeléseket áll módunkban elfogadni kiszállítással. A házhozszállítás bruttó díjai:

  

Rendelés összege  

Szállítási díj 

29.999,- ig

2.500,-

30.000,-tól

INGYENES

 

5. Fizetési módok  

A fizetési módot a megrendeléskor lehet kiválasztani. Ha technikai okok miatt téves ár jelenik meg az oldalon, a megrendelést nem tudjuk elfogadni, és telefonon felvesszük a megrendelővel a kapcsolatot. A fizetés történhet utánvéttel, online bankkártyával és személyes átvételkor készpénzben, az üzletben.

a. Készpénzes fizetés a futárnak (Utánvét) A megrendelés ellenértékét utánvéttel a házhozszállítást végző futárnak kell kifizetni. Készpénzes fizetést maximum 500.000 Ft összegig fogadhat el a futár.

b. Online bankkártyás fizetés Az S-King Parts webshop az OTP Bank által biztosított biztonságos bankkártyás fizetési megoldást nyújtja vásárlóinak. A webshop kizárólag a megrendeléssel kapcsolatos információkat kapja meg a vásárlótól, az OTP Bank pedig a fizetési tranzakcióhoz szükséges kártyaadatokat a 128 bites SSL titkosítással ellátott fizetőoldalon. A fizetőoldal adattartalmáról a webshop nem értesül, azokat csak az OTP Bank érheti el. A tranzakció eredményéről a fizetést követően a webshop oldala tájékoztatja. A kártyás fizetéshez az Ön internet böngésző programjának támogatnia kell az SSL titkosítást. A vásárolt áru ellenértéke, a kifizetett összeg azonnal zárolásra kerül kártyaszámláján. Elfogadott kártyák: Az OTP Bank internetes fizetési rendszere a Mastercard/Maestro, a VISA termékcsaládba tartozó VISA és VISA Electron (az Electronnál csak abban az esetben, ha azt a kibocsátó bank engedélyezi) bankkártyák használatát, valamint internetes használatra alkalmas webkártyával való fizetést teszi lehetővé.

 

A bankkártyával történő fizetés esetén a sikeres tranzakciót követően – ez a bankkártya érvényessége és a fedezet ellenőrzése utáni elfogadást jelenti –, az Bank elindítja a Kártyabirtokos számlájának megterhelését az áru ellenértékével. Amennyiben Ön nem kerül visszairányításra a fizetőoldalról a webshop oldalára, úgy a tranzakció sikertelennek minősül. Amennyiben a banki fizetőoldalon a böngésző „Vissza/Back” vagy a „Frissítés/Refresh” gombjára kattint, ill. bezárja a böngésző ablakot mielőtt visszairányításra kerülne az áruházba, a fizetés sikertelennek minősül. Amennyiben a tranzakció eredményéről, annak sikertelensége esetén, okáról, részleteiről bővebben kíván tájékozódni, kérjük, vegye fel a kapcsolatot számlavezető bankjával.

 

6. Csere  

a. Amennyiben a megrendelt termék bármilyen okból nem megfelelő, és a vásárló cserét kér, akkor a visszaküldés és az újbóli postázás költsége is a vásárlót terheli. Csere a megrendeléstől számított nyolc napon belül kérhető. Csak hiánytalan, gyári csomagolású nem használt terméket áll módunkban kicserélni, visszavenni.

b. Csere esetén nem alkalmazható a 30.000 Ft feletti ingyenes kiszállítás!

c. Amennyiben a vásárló eláll a vásárlástól és ingyenes volt a kiszállítás akkor a szállítási díj a vevőnek kiszámlázásra kerül!

 

7. Elállás  

a. Megrendelése során Ön élhet a 17/1999. Kormányrendeletben részletesen rögzített feltételek mellet nyolc munkanapon belül indoklás nélkül elállni a vásárlástól. Ebben az esetben az eladó köteles a vevő által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni. Minden esetben a vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.

b. Az S-King Parts webshop kizárólag bontatlan, sérülésmentes, hiánytalan csomagolású termék visszaszolgáltatása esetén köteles a teljes vételárat a vásárló részére megtéríteni.

c. Pénz visszafizetés kizárólag személyesen, vagy banki átutalással történik. Az Eladó követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

  

8. Reklamáció  

a. Amennyiben a vásárolt termékkel kapcsolatban mennyiségi és/vagy minőségi kifogás áll fenn a szállító a kifogásolt terméket visszaszállítja feltéve hogy a reklamáció az átadás során megtörtént. Jogos reklamáció esetén az új termék kiszállításának a díja az eladót terheli.

b. Panaszügyintézés helye (1997.évi CLV törvény rendelkezései alapján):

I. telefonon: +36 1/401-1060,

II. személyesen szóban itt:

1. az S-King Parts Kft. központjában a vevőszolgálaton: 1164 Budapest, Ostoros út 65/c.

III. levélben: S-King Parts Kft. ügyfélszolgálata, 1164 Budapest, Ostoros út 65/c.

IV. e-mailben: webaruhaz@suzuking.hu

9. A reklamáció kivizsgálásának határideje és módja  

a. Az S-King Parts Kft. a panasz kivizsgálását és azzal kapcsolatos döntését a jogszabályban előírt határidőkre figyelemmel az alábbiakban megjelölt határidőn belül teljesíti:

I. Egyszerű reklamáció: 3 munkanap

II. Közepes bonyolultságú reklamációk: 5 munkanap

III. Bonyolult reklamációk: 10 munkanap

b. A reklamáció bonyolultságának megítélése a vevőszolgálat feladata. Ha a reklamációt a vevőszolgálat nem egyszerű reklamációnak minősíti, úgy az eltérő minősítést jelez a vásárló felé. Ha határidőt valamilyen ok miatt meg kell hosszabbítani, erről tájékoztatja az ügyfelet az indok pontos megjelölésével.

c. A felmerülő panaszokat - amennyiben ez lehetséges - helyben és azonnal orvosolni kell.

d. Amennyiben ez nem lehetséges, vagy a panaszos nem fogadja el a helyben felkínált megoldást, gondoskodni kell a panasz szabályozott és a szervezeti hierarchiában követhető továbbításáról.

 

10. Felelősség korlátozása  

a. Az S-King Parts webshop weboldalon és áruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra.

b. Az S-King Parts webshop semmilyen módon nem felelős semmilyen alapon, semmilyen kárért, függetlenül attól, hogy direkt, vagy indirekt, ami az S-King Parts webshophoz való csatlakozás során vagy miatt következett be.

c. A résztvevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól. Az S-King Parts webshop nem vonható felelősségre semmilyen, harmadik személy által valamely résztvevő rovására történt csalás miatt.

d. Abban az esetben, ha a résztvevő bármilyen formában megsérti a szabályokat, az S-King Parts webshop szabadon érvénytelennek nyilváníthatja regisztrációját, megrendelését, vásárlását és a vevő nem jogosult fellebbezni a döntés ellen.

 

11. Egyéb tudnivalók  

a. Az S-King Parts webshopból történő megrendeléssel minden vásárló kijelenti, hogy elfogadja a jelen üzletszabályzatot, a vásárlási feltételeket és tisztában van a rendelés menetével.

b. A megrendelést csak akkor tudjuk elfogadottnak tekinteni, illetve regisztrálni, ha a megrendelő adatainak regisztrációjakor és a megrendeléskor az oldalon található mezőket maradéktalanul, valós adatokkal kitölti. Ennek elmulasztásából eredő károkért, illetve a folyamat közben felmerülő technikai problémákért az S-King Parts webshop felelősséget nem vállal.

c. A suzuking.hu weboldal bármilyen része, így a képi és szöveges tartalmak is kizárólag az S-King Parts webshop üzemeltetőjének előzetes, írásos hozzájárulásával, és a forrás megjelölésével használhatók fel!

 

12. Cégünk elérhetőségei / adatai  

Cégnév/üzemeltető: S-King Parts Kft.

Cégjegyzék szám: Cg. 01-09-206765
Adószám: 11813480-2-42

Ügyfélszolgálat: 1164 Budapest, Ostoros út 65/c.

Tel.: +36-1-401-1060

e-mail.: webaruhaz@suzuking.hu
Nyitva tartás: H-P 8:00-17:00 óráig